Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jubileumskonsert

lördag 17 november 2018 @ 21:30 - 22:30

På kvällskvisten – en jubileumskonsert!

Maria Fredén och Lars Fredén, orgel.

Hösten 2008 byggdes och invigdes Ansgarskyrkans nya orgel. Då inbjöds, bland alla andra, orgelns omkring 500 “pipfaddrar”,  som genom en ekonomisk gåva erhållit ett fadderbevis på en eller flera pipor. I år fyller orgeln 10 år! I glädje över dessa år av orgelmusik vill vi i Kulturnatten manifestera med en jubileumskonsert och återigen inbjuda faddrar och alla andra att komma och lyssna.

Under sommaren har orgeln renoverats och stämts av orgeltekniker Magnus Blixt.

Maria Fredén är organist i Lidingö församling, Svenska kyrkan, och konserten är ett samarrangemang mellan våra båda församlingar.

Lars Fredén är född och uppvuxen på Lidingö. Han är verksam som kyrkomusiker i Gustaf Vasa kyrka där han sedan 2001 leder Gustaf Vasa Kammarkör och vokalensemble. Lars tog kyrkomusikerexamen 1995 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och fortsatte sina studier med tvåårig solistutbildning i orgel.

Lars Fredén har som organist gjort ett flertal inspelningar för Sveriges Radio P2 och dessutom medverkat på CD.  Så länge Lars har studerat musik har han komponerat och skrivit ett flertal opus med framförallt kör och orgelmusik, och han har vunnit flera priser i kompositionstävlingar, bland annat förstapris i kategorin blandad kör i en kompositionstävling anordnad av Nordic-Baltic Choir festival.

Detaljer

Datum:
lördag 17 november 2018
Tid:
21:30 - 22:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Kyrksalen